Rad s mladima

Program rada s mladima pokrenut je s ciljem razvijanja osjećaja humanosti, tolerancije, suosjećanja i razumijevanja među mladima. Jedna je od njegovih zadaća uključiti što veći broj mladih u različite aktivnosti i programe Crvenog križa kako bi im se omogućilo kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, stjecanje novih znanja i vještina, međusobno povezivanje i pripremilo ih se za ulazak u svijet odraslih. Mladi čine više od 70 posto od ukupnog broja volontera u Hrvatskom Crvenom križu i najsnažniji su temelj volonterskog djelovanja.

LJETNI KAMP „VOLAK“

Program se provodi za djecu iz gradskih društava SDŽ koja spadaju pod kategoriju: davaoca krvi, socijalnih slučajeva, obitelji s četvero i više djece iz dijelova županije gdje dostupnost moru djeci prijeći udaljenost. Program se sastoji u osmodnevnom boravku u kampu „Volak“ u Okrugu Gornjem uz aktivno učenje i zabavu.

Provode se edukacije o Pokretu Crvenog križa, Prve pomoći, humanitarnim vrednotama, higijenskom minimumu , uče se mladi o morskoj flori i fauni te se vrši obuka neplivača. Također lokacija kampa se korisiti i za raznorazne obuke i vježbe vezano za program pripreme i djelovanja u kriznim situacijama.